Gezond verstand

inspirerende ideeen van 24 politieke denkers

Gerry van der List

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Gezond verstand

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789035251434, geïllustreerd, September 2013
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 207 gram.

Uitgever: ONE Business B.V.

redactie: Liesbeth Wiewel

beschrijving

Gezond verstand
INSPIRERENDE IDEEËN VAN 24 POLITIEKE DENKERS
GERRY VAN DER LIST

Intellectuelen hebben veel politieke schade aange¬-richt. In hun studeerkamer bedachten zij wereldvreemde theorieën die geheel voorbijgingen aan de weerbarstige werkelijkheid. Ook dweepten zij met totalitaire ideologieën.
Gelukkig zijn er ook steeds politieke denkers geweest die het vaandel van het gezond verstand hooghielden. Vaak tegen de verdrukking in, betoogden zij dat gewone bur¬gers het meest gediend zijn bij gematigdheid, democratische instituties en persoonlijke vrijheid. Zo verdedigde Adam Smith het marktmechanisme, John Stuart Mill de vrijheid van meningsuiting en Karl Popper de parlementaire democratie.
Gezond verstand bevat 24 helder geschreven por¬tretten van zulke denkers en een analyse van hun belangrijkste intellectuele bijdrage aan de ontwikkeling van een vrije samenleving. Een eerbetoon aan wijze, dappere filosofen met inspirerende denkbeelden.

Gerry van der List (1961) werkt sinds 1 mei 1999 bij Elsevier. Hij is cultuurredacteur en politiek columnist en schrijft over het geestelijk leven in de rubriek 'Spiritueel'.

Arie Storm over Van der Lists
roman 'Altijd november': 'Die
man kan fantastisch schrijven'

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.