De inhuldigingsrede van Koning Willem-Alexander

en die van zijn voorgangers

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De inhuldigingsrede van Koning Willem-Alexander

paperback/ gebrocheerd: € 2.65

ISBN: 9789035251199, geïllustreerd, May 2013
Formaat: 20.0 (h) x 12.4 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 108 gram.

Uitgever: ONE Business B.V.

redactie: José Bernard

beschrijving

DE INHULDIGINGSREDE VAN KONING WILLEM-ALEXANDER
En die van zijn zes voorgangers
Tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander in De Nieuwe Kerk in Amsterdam kregen, begrijpelijk, alle pracht en praal de meeste aandacht. De aankleding, de belichting, alle hoge gasten, de muziek, de koningin-moeder in de rol van oma op de eerste rij tussen de drie in het blauw gestoken prinsesjes, de nieuwe Koning omhuld door zijn hermelijnen mantel, en bovenal koningin Máxima in haar magnifieke jurk.
Minder belangstelling was er, helaas, voor de inhoud van de toespraak die het nieuwe staatshoofd in de kerk hield. Bij de inhuldigingen van zijn zes voorgangers was het niet veel anders. En dat is jammer. Want deze inaugurele redes zetten de toon voor een nieuw koningschap. De mate van onderwerping aan het parlement wordt aangegeven, een beginselprogramma gepresenteerd en soms is zelfs sprake van enige reflectie op de aanvaarding van de erfelijke lotsbestemming.
Genoeg redenen om de tekst van de Inhuldigingsrede van koning Willem-Alexander in boekvorm uit te geven. Dan kunnen de woorden nog eens worden nagelezen en gewogen. In deze geïllustreerde bundel zijn behalve de Inhuldigingsrede van koning Willem-Alexander ook die van zijn zes voorgangers opgenomen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.