Enkele reis Nederland

hoe massa-immigratie ons land veranderde

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Enkele reis Nederland

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789035250703, September 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: ONE Business B.V.

redactie: Gertjan van Schoonhoven

beschrijving

Enkele reis Nederland
Hoe massa-immigratie ons land veranderde


In mei 1986 brengt Elsevier onder de kop 'De Nieuwe Nederlanders' een omslagartikel waarin de auteurs stellen dat de stroom immigranten naar Nederland tot problemen leidt. Maar wie zich in die tijd kritisch uitlaat over allochtonen of immigranten, krijgt al snel het verwijt van vreemdelingenhaat.

Toch blijft de redactie van het weekblad op basis van eigen waarneming, cijfers en feiten berichten over wat ze als een blinde vlek van de Nederlandse media ziet. Met analyses en reportages over de import van armoede, het iso¬lement van de gewone Nederlander en de toenemende invloed van de islam blijft EW het thema op de voet volgen, ook als het een geaccep¬teerd gespreksonderwerp lijkt te zijn geworden.

De voor deze bundel geselecteerde stukken geven een helder en gedetailleerd beeld van hoe immigratie vanaf begin jaren '70 van Nederland een ander land maakte.

Gertjan van Schoonhoven (1961) is chef van de redactie Nederland van weekblad Elsevier. In 1999 publiceerde hij bij Elsevier Boeken De nieuwe kaaskop en in 2011 Nooit meer nuchter. NRC Handelsblad over 'De nieuwe kaaskop': 'Horizonbrede beschouwingen en mini-¬observaties'

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.