De adelaars van het Witte Huis

alle naoorlogse ministers van Buitenlandse Zaken en hun relatie met Nederland

Rik Kuethe

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De adelaars van het Witte Huis

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789035250666, geïllustreerd, January 2013
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 256 gram.

Uitgever: Elsevier Boeken

redactie: Joppe Gloerich

beschrijving

De adelaars van het Witte Huis

De minister van Buitenlandse Zaken geeft leiding aan het oudste departement van de Amerikaanse overheid. Hij staat daarmee boven zijn collega-ministers in het kabinet van de president van de Verenigde Staten. Namens het Witte Huis is de Secretary of State degene die de positie van Amerika als grootmacht in de wereld moet bewaken.
In dit boek zijn de biografieën gebundeld die Amerika-kenner Rik Kuethe schreef van alle ministers van Buitenlandse Zaken sinds de Tweede Wereldoorlog: van de briljante Henry Kissinger tot de doortastende James Baker en de onvermoeibare Hillary Clinton.
Speciale aandacht is er voor de soms fragiele relatie met Nederland. Zo beschrijft Kuethe het hoogoplopende conflict over de dekolonisatie van Nieuw-Guinea en het Amerikaanse veto van Ruud Lubbers' benoeming tot NAVO-chef. Maar ook de warme ontmoeting op een Engels vliegveld van prinses-regentes Juliana met minister George Marshall en de gezamenlijke militaire inspanningen van beide landen komen aan bod in Kuethes kleurrijke levensverhalen.
Timothy M. Broas, de Amerikaanse ambassadeur in Den Haag, schreef het voorwoord.

Rik Kuethe (1942) is oud-diplomaat en werkt sinds 1985 bij Elsevier. Hij publiceerde bij Elsevier Boeken onder meer Alle 44 Amerikaanse presidenten, dat vele malen is herdrukt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.