Waarom gemeenten niet naar burgers luisteren

in zeven stappen naar betere participatie

Rob Janssen; Paulus Blom

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Waarom gemeenten niet naar burgers luisteren

paperback/ gebrocheerd: € 22.12: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789035248403, August 2015
Formaat: 22.4 (h) x 15.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 185 gram.

Uitgever: Sdu Uitgevers

beschrijving

WAAROM GEMEENTEN NIET NAAR BURGERS LUISTEREN

Dit aanstekelijk geschreven boekje geeft de zoektocht weer van twee goed ingevoerde schrijvers die zich, zoals velen, zorgen maken over de relatie tussen (gemeentelijke) overheid, politiek en burgers. Dat is geen nieuw probleem, maar het heeft de afgelopen tijd hernieuwde aandacht gekregen.
Terecht, want bij velen leeft het idee dat die relatie nieuwe energie en nieuwe vormen nodig heeft, en dat het urgent is om daar energie in te steken. De afgelopen jaren zijn er tal van pogingen ondernomen om die relatie te verbeteren. Pogingen vanuit de politiek, maar even zeer pogingen die door burgers zelf zijn geëntameerd. Want burgers laten zich steeds minder zeggen, en burgers zijn op hun beurt graag bereid om energie te stoppen in eigen omgeving. Sommige pogingen zijn succesvol, van andere moet dat nog maar blijken. Dit boekje geeft in ieder geval een mooi overzicht van de activiteiten die her en der in den lande ondernomen worden.

Job Cohen

Rob Janssen (1957)
Ruim dertig jaar ervaring als spreker, presentatie trainer, gespreksleider en schrijver. Ontwikkelde het concept van onderwatercommunicatie als extern gespreksleider van vele bewonersavonden voor gemeenten. Initiatiefnemer van de eerste G1000 in Nijmegen.

Paulus Blom (1963)
Werkt circa dertig jaar als communicatieadviseur, vooral voor de overheid. Studeerde af in Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit. Werkt sinds 2011 vanuit zijn eigen bureau Exore Communicatie. Bedacht het 7W-model om de communicatie van de overheid te verbeteren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.