Effectieve criminaliteitsbeheersing

Gard Snel

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Effectieve criminaliteitsbeheersing

paperback/ gebrocheerd: € 39.12: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789035247307, September 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Sdu Uitgevers

serienaam/reeks: Studiereeks recherche

beschrijving

Criminaliteit is van alle tijden en het beheersen ervan is waarschijnlijk een utopie. Toch is het mogelijk om door het treffen van de juiste maatregelen criminaliteit op een effectieve manier te bestrijden. Criminologische inzichten vormen in dit boek de basis voor een model waarmee criminaliteit op effectieve wijze kan worden bestreden. Kennis over de bestrijding van criminaliteit wordt ontsloten aan de hand van de beïnvloedingsvelden die in het model worden beschreven. Daarmee biedt dit boek een handvat voor de practitioner in de criminaliteitsbestrijding. Zowel beleidsmakers als uitvoerenden kunnen hiervan gebruikmaken.

Effectieve criminaliteitsbeheersing beschrijft de historische ontwikkeling van criminaliteitsbeleid en behandelt de criminologische theorieën die relevant zijn voor het model. De auteurs gaan in op de verschillende beïnvloedingsmogelijkheden en op de aspecten die de effectiviteit daarvan bepalen.

Een aantal hoofdstukken is gewijd aan bijzondere aspecten van criminaliteitsbeheersing zoals verplaatsing van criminaliteit en crimineel zoekgedrag. Dr. Janine Janssen behandelt als gastauteur het thema van de criminaliteitscijfers.

Gerard Snel MSc EMTP is criminoloog en docent aan de Politieacademie.
Mr. Simone van der Zee EMTP is criminologe en teamchef bij de politie.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.