Kosten en baten met beleid

economische grondbeginselen voor de dienstverlening

P.L.J. Verstegen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Kosten en baten met beleid

paperback/ gebrocheerd: € 65.19: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789035246744, geïllustreerd, May 2014
Formaat: 24.1 (h) x 17.2 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 515 gram.

Uitgever: Sdu Uitgevers

beschrijving

Kosten en baten met beleid maakt bedrijfseconomie begrijpelijk en toegankelijk.

Dit studieboek richt zich op de bedrijfseconomie van dienstverlenende bedrijven, zowel commercieel als non-profit. Vrijwel iedereen heeft te maken met dit type bedrijven bijvoorbeeld als toerist, reiziger, recreant, patiënt, cliënt, klant, burger, gedaagde, weggebruiker of leerling. Dit boek bevat vele herkenbare voorbeelden van bedrijfseconomische principes uit verschillende vormen van dienstverlening.

Dit studieboek geeft een volledig inzicht in bedrijfseconomische en financiële aspecten van de dienstverlening. Het is dus bij uitstek geschikt voor alle studenten die een opleiding op hbo-niveau volgen in een dienstverlenende sector. Het biedt ook aan stafmedewerkers en leidinggevende een goede oriëntatie op de financiële aspecten van hun organisatie.

In het boek Kosten en baten met beleid wordt rekening gehouden met mensen die niet zo van cijfers houden. Financieel management is namelijk niet altijd makkelijk te doorgronden vanwege het jargon en de cijfermatige benadering. In het boek worden begrippen daarom compact en helder uitgelegd. En zijn er gevarieerde opdrachten en casussen waarbij de nadruk ligt op toepassing van financiële principes en niet op pure rekenvaardigheid. Verder worden bedrijfseconomische vraag stukken in verband gebracht met bedrijfskundige thema's zoals beleidsvorming en besluitvorming. De kosten en baten worden verbonden met keuzeprocessen in organisaties waardoor inzicht ontstaat in het belang van de financiële zienswijze. Achterin het boek zijn er heldere uitwerkingen, zodat de student zichzelf kan bijsturen.

Het digitale e-book van Kosten en baten met beleid, met extra toetsen en met feedback, is te raadplegen via de onlineomgeving van Bookshelf.

Auteur Piet Verstegen (1959) is docent en onderzoeker bij het lectoraat voor de hbo-opleiding Business Studies van Hogeschool Inholland. Hij verzorgt economische, bedrijfskundige en veranderkundige colleges aan studenten uit alle studiejaren en is actief betrokken bij onderwijsontwikkeling en afstudeerderbegeleiding. Hij studeerde Politicologie en Economie en aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig de Radboud Universiteit) en was onder meer werkzaam in de woningcorporatiesector, de zorgsector en de verzekeringsbranche.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.