Civiele politie op vredesmissie

uitzendervaringen van Nederlandse politiefunctionarissen

H. Sollie

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Civiele politie op vredesmissie

paperback/ gebrocheerd: € 38.49: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789035244788, 133 blz., July 2010
Formaat: 24.4 (h) x 17.1 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 290 gram.

Uitgever: Sdu Uitgevers

serienaam/reeks: Politiekunde

beschrijving

De Nederlandse politie neemt sinds 2000 deel aan internationale vredesmissies. In verschillende landen en onder zeer uiteenlopende omstandigheden zijn politiemensen betrokken bij de opbouw van de lokale politie. Doel is te komen tot goede politiezorg, min of meer naar westers model. Hoewel dit werk steeds belangrijker wordt, is over de uitvoering en de impact op de uitgezonden politiemensen nog weinig bekend.

Deze studie biedt een gedetailleerd inzicht in de ervaringen van Nederlands politiepersoneel bij de uitvoering van de recentste vredesmissies in Servië en Montenegro, Bosnië- Herzegovina, Soedan, Kosovo en Afghanistan. Beschreven wordt wat deze politiemensen doen, hoe zij hun werk ervaren en hoe de omgang verloopt met lokale en internationale politiefunctionarissen. Ook wordt belicht hoe politiemensen op deze missies worden voorbereid en welk effect uitzending heeft op hun carrière.

De inzet van Nederlandse politiemensen bij vredesmissies bestaat uit het bieden van begeleiding bij de operationele taakuitvoering in uniformdienst, recherche en internationale samenwerking. Tevens geven zij training en advies op het gebied van (respect voor) de mensenrechten en fundamentele politiebeginselen. Aan de hand van interviews met missiegangers en andere betrokkenen wordt duidelijk wat dat van hen vergt, hoe goed ze zijn voorbereid en hoe hun terugkeer in het eigen korps verloopt. Daaruit blijkt dat er mogelijkheden zijn tot verbetering. Het rapport wordt afgesloten met een aantal aanbevelingen daartoe.

De reeks Politiekunde is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap, een zelfstandig onderdeel van de Politieacademie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.