Gezondheidsbevordering door verpleegkundigen

Barbara Sassen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gezondheidsbevordering door verpleegkundigen

paperback/ gebrocheerd: € 31.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789035235083, geïllustreerd, July 2012
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 273 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

beschrijving

Een professionele verpleegkundige heeft een brede, positieve visie op gezondheid. Deze visie is het uitgangspunt bij het verankeren van gezondheidsbevordering, gezondheidsvoorlichting, ziektepreventie en patiëntenvoorlichting in de verpleegkundige beroepsuitoefening. Het boek'Gezondheidsbevordering door verpleegkundigen'leert je zo'n professionele visie te ontwikkelen

In het boek is aandacht voor de diverse gezondheidsdeterminanten, de verschillende vormen van preventie, gezondheidskundige interventies en patiëntenvoorlichting. Ook worden onderwerpen als leefstijl, de cyclus van gezondheidsbevordering, therapietrouw en de WGBO behandeld.


Het boek is bedoeld voor de mbo-opleiding voor verpleegkundigen (niveau 4), maar ook verpleegkundigen die al in de praktijk werkzaam zijn kunnen met dit boek hun kennis bijspijkeren.


In het boek vind je behalve theorie ook opdrachten, infographics en definities. Het aanvullende digitale materiaal bestaat uit verdieping van de lesstof door middel van de tekst online met interessante links, oefenvragen en samenvattingen.


Dr. Barbara Sassen is gepromoveerd op gezondheidsbevordering, gezondheidsvoorlichting en ziektepreventie en is als onderzoeker/docent verbonden aan de faculteit Gezondheidszorg van de Hogeschool Utrecht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.