Dokters voor de rechter

tien jaar tuchtuitspraken in medisch contact

Ben Crul; Diederik van Meersbergen; Paul Rijksen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dokters voor de rechter

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789035233744, 112 blz., November 2011
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 364 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

redactie: Cathri van de Haar

beschrijving

Dit boek bevat de belangrijkste officiële uitspraken van tuchtcolleges en is door Medisch Contact van kritisch commentaar voorzien. Dokters voor de rechter is geschreven voor artsen en artsen in opleiding. Daarnaast is het boek interessant voor een ieder die de kwaliteit van de zorg een warm hart toedraagt.

Dokters voor de rechter beoogt een leereffect op artsen en artsen in spe. Kennis van het tuchtrecht, althans van de normering zoals die in tuchtrechtelijke uitspraken wordt gevonden, is noodzakelijk voor de praktiserende arts. Met deze noodzaak werd het boek Dokters voor de rechter een feit. Dit boek sluit aan op de reeks die Medisch Contact met Reed Business maakte.

Dokters voor de rechter start met een hoofdstuk over enkele algemene uitgangspunten en kenmerken van het tuchtrecht. Vragen als: wie mag klagen?, waarover en over wie?, op basis waarvan wordt de klacht beoordeeld?, komen aan de orde. De lezer wordt daarmee een kader aangereikt voor de volgende hoofdstukken, die alle rond een thema zijn opgezet en die, na een meer algemene beschouwing, dat thema vooral verkennen aan de hand van tuchtrechtelijke uitspraken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.