Leven en leren met kinderen

de groepsruimte als pedagoog

Deb Curtis; Margie Carter

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leven en leren met kinderen

gebonden: € 55.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789035232303, geïllustreerd, 156 blz., November 2010
Formaat: 28.9 (h) x 24.3 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 1051 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

serienaam/reeks: Elsevier gezondheidszorg

vertaald door: Annet Weterings

beschrijving

'De ruimte als pedagoog'. Dit begrip is bekend geworden door de Reggio Emilia-pedagogiek. Kinderen zijn leergierig en spontaan. Dat ervaren pedagogisch medewerkers in de kinderopvang iedere dag. Door een goed doordachte inrichting en bewust gekozen spelmateriaal kan de groepsruimte kinderen inspireren en uitdagen tot leerervaringen en creatief spel.

In 'Leven en leren met kinderen' staan handreikingen voor het inrichten van een kindercentrum. Pictogrammen en foto’s in de ruimte kunnen een instrument zijn om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen en ze op een andere manier samen te laten spelen. Daarnaast is er aandacht voor het gebruik van natuurlijke spelmaterialen en de zogenoemde open-eindmaterialen.
Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bso’s die zich aangesproken voelen door de Reggio Emilia-pedagogiek, zullen in dit unieke fotoboek veel praktische ideeën vinden.

Het boek is in de Verenigde Staten met veel enthousiasme ontvangen. Ook Annet Weterings, pedagoge en schrijfster, was zeer enthousiast over dit Amerikaanse boek en vertaalde het om het in haar cursussen te kunnen gebruiken. Deze vertaling, aangevuld met adviezen van de Triodus-pedagogen Annet Waage en Marieke Grijpink, is een waardevolle aanvulling op de bestaande vakliteratuur voor de Nederlandse kinderopvang.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.