Groeien als kool

gezonde voeding voor kinderen

Christel Vondermans

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Groeien als kool

paperback/ gebrocheerd: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789035231979, geïllustreerd, 113 blz., July 2010
Formaat: 21.5 (h) x 21.1 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 358 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

beschrijving

Gezond eten op jonge leeftijd legt de basis voor een goede gezondheid op latere leeftijd. Het lichaam van een kind is immers volop in ontwikkeling. En dat stelt speciale eisen aan de voeding.

Groeien als kool laat zien waaruit een gezonde kindervoeding bestaat. Van borst- en flesvoeding, via de eerste hapjes tot een gezonde voeding voor 13-jarigen. Vooral veel aandacht is er voor hoe je dit aanpaktin de praktijk. Hoe warm je bijvoorbeeld borstvoeding op de juiste manier op en hoe help je een kind bij het leren happen van een lepel?

Als pedagogisch medewerker kun je veel praktische ideeën (en kennis) uit dit boek halen. Het boek is ook een prettig naslagwerk. En docenten en trainers kunnen het boek in de opleiding en bij nascholing gebruiken.

Christel Vondermans (1976) is diëtist en werkt als tekstschrijver voor Scriptum communicatie over voeding (www.scriptum-site.nl). Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van dieetbehandeling en voedingsadviezen aan diverse doelgroepen, waaronder kinderen.

Groeien als kool is het achtste deel in de serie KinderopvangPraktijk, een initiatief van het vakblad Kinderopvang.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.