Correct tapen en bandageren

het evenwicht tussen stabiliteit en mobiliteit

Klaus Eder; Hauke Mommsen; ; 

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Correct tapen en bandageren

paperback/ gebrocheerd: € 71.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789035231931, geïllustreerd, 159 blz., April 2011
Formaat: 22.2 (h) x 21.8 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 538 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

redactie: Lilian Reijnders

beschrijving

Tapes en bandages voorkomen en genezen blessures aan het bewegingsapparaat. Ze beschermen en ondersteunen de geblesseerde lichaamsdelen, zowel passief als actief. Belasting blijft mogelijk, doordat extreme bewegingen worden tegengegaan. Zo blijft de fysiologische balans tussen stabiliteit en mobiliteit behouden en wordt het genezingsproces bevorderd. Tapes dienen ook ter preventie en hebben hun nut in verschillende takken van sport bewezen.

Correct tapen en bandageren biedt een uitstekende leidraad om de verschillende technieken correct aan te leren. Dit praktische en rijk geïllustreerd studie- en oefenboek omvat een algemeen en een praktisch deel. Het begint met een beschrijving van de belangrijkste functionele verbanden die worden gebruikt voor therapie en nazorg. In het praktijkdeel wordt aan de hand van foto’s met toelichting stap voor stap uitgelegd hoe elk verband wordt aangelegd.

Het boek is bestemd voor iedereen die in de sportgeneeskunde werkzaam is zoals fysiotherapeuten, (sport)artsen, trainers, masseurs, bewegingswetenschappers en docenten bewegen en sport.

Correct tapen en bandageren, vertaald uit het Duits, werd geschreven door Klaus Eder en Hauke Mommsen. Klaus Eder is gespecialiseerd sportfysiotherapeut en instructeur, en verantwoordelijk voor de zorg voor veel Duitse topsporters. Prof. dr. Hauke Mommsen, arts en fysiotherapeut, doceert aan de Fachhochschule Kiel.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.