Schrijfkriebels

handboek voor bewegingservaringen in het platte vlak

M. Derwig

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Schrijfkriebels

paperback/ gebrocheerd: € 81.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789035226210, geïllustreerd, 153 blz., September 2003
Formaat: 29.9 (h) x 21.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 658 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

illustrator: K. Petit

beschrijving

Schrijfkriebels is een praktisch boek waarin leerkrachten een leidraad vinden om kinderen ervaringen op te laten doen in het bewegen in het platte vlak. Dit boek is bedoeld voor de onderbouw van zowel regulier als speciaal basisonderwijs. Het is een voorbereiding op het schrijven om problemen te voorkomen en als schrijfremediëring. Het past dus naast en voorafgaand aan iedere schrijfmethode.

Kinderen kunnen zich in hun eigen tempo de schrijfbewegingen eigen maken en deze door herhaling automatiseren. Dit heeft een positief effect op de verdere schrijfontwikkeling.

Het boek bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. De theorie wordt vertaald naar de praktijk aan de hand van speelse oefeningen, die in acht thema's zijn ondergebracht. Omdat het gaat om thema's die voor de onderbouw gebruikelijk zijn, kunnen de oefeningen gemakkelijk in het leerprogramma worden geïntegreerd. De oefeningen in het praktijkdeel zijn vooral procesgericht. Het gaat niet primair om het resultaat, maar om de bewegingservaringen van het kind.

Verder hoort bij dit boek een cd met muziek en liedjes die de oefeningen ondersteunen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.