Duurzaamheid van binnenuit

hoe een nieuw, bruisend bewustzijn de wereld verandert

Froukje Jansen; Annick de Witt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Duurzaamheid van binnenuit

paperback/ gebrocheerd: € 17.99

ISBN: 9789035143227, 224 blz., June 2015
Formaat: 20.0 (h) x 12.3 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 292 gram.

Uitgever: Prometheus/Bert Bakker

beschrijving

Wie goed om zich heen kijkt, ziet het: er is een nieuw, bruisend bewustzijn aan het ontstaan over duurzaamheid, en de bijzondere relatie die wij als mensen met de natuur hebben. Deze verschuiving is van groot belang, want duurzaamheid gaat niet alleen over technologische oplossingen en regelgeving, maar juist ook om het herstel van de relatie tussen mens en natuur, tussen mensen onderling, en van de mens met zichzelf. Dit zou je 'duurzaamheid van binnenuit' kunnen noemen.

Duurzaamheid van binnenuit vertelt de persoonlijke verhalen van tien bekende en minder bekende duurzame denkers en doeners. Onder anderen prinses Irene, Peter Blom, Klaas van Egmond, en Tom van de Beek komen aan het woord. Voor ieder van hen heeft een diepgaande persoonlijke zoektocht de basis gelegd voor hun professionele engagement met de duurzaamheidsproblematiek.

Duurzaamheid van binnenuit belicht de diverse aspecten van de transformatie in bewustzijn en handelen die in onze samenleving zo hard nodig is, en die gelukkig steeds meer begint door te dringen.

Froukje Jansen is een landelijk bekende programmamaker en debatleider met een uitgesproken maatschappelijk profiel.

Dr. Annick de Witt is onderzoeker en docent aan de TU Delft, gespecialiseerd in de culturele en psychologische aspecten van duurzaamheid.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.