Het heelal

Stephen Hawking

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Het heelal

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789035143159, geïllustreerd, 240 blz., February 2015
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 312 gram.

Uitgever: Prometheus/Bert Bakker

serienaam/reeks: Informatie

vertaald door: Ronald Jonkers

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Van de iconische klassieker Het heelal zijn inmiddels over de hele wereld miljoenen exemplaren verkocht. Hawking gaf met dit boek een enorme impuls aan het wetenschappelijk onderzoek naar de micro- en macrokosmologie. Hij wordt alom beschouwd als een van de grootste voortzetters van het werk van Einstein en verwierf grote vermaardheid door zijn model voor zwarte gaten.
In deze geïllustreerde editie van Hawkings beroemde werk maakt hij zijn revolutionaire en fascinerende theorieën toegankelijk voor een breed publiek. In opmerkelijk heldere taal geeft Hawking een beeld van het ontstaan en de ontwikkeling van het heelal.

Natuurkundige, kosmoloog en wiskundige Stephen Hawking (1942), verbonden aan Cambridge, wordt beschouwd als een van de briljantste theoretische natuurwetenschappers sinds Albert Einstein. Hoewel hij door ALS al jarenlang tot volstrekte invaliditeit is veroordeeld, blijft hij onverminderd actief in zijn vakgebied. Met de bestsellers Het heelal en Een korte geschiedenis van de tijd werd hij wereldberoemd.

In 2015 werd een film over zijn leven gemaakt, The Theory of Everything, met in de hoofdrollen Eddie Redmayne (Les Misérables, Elizabeth), Felicity Jones (The Invisible Woman, The Amazing Spider-Man 2) en Emily Watson (Anna Karenina, War Horse).

'Hawking streeft naar niet minder dan het volledig beschrijven en begrijpen van het heelal.'
NRC HANDELSBLAD

'Stephen Hawking, briljante geest in een verlamd lichaam.'
Gerard 't Hooft, het Parool

'Je stelt je voor dat wanneer Einstein een boek voor leken had geschreven, het er zo zou hebben uitgezien.'
NEWSDAY

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Het heelal

gebonden: € 16.00
Het heelal is alles. De planeten, de zon, alle sterren. En mysterieuze hemellichamen, zoals de zwarte gaten die zo zwaar zijn dat zelfs ...

Meer boekennieuws op Facebook.