Revolutionair verval

en de conservatieve vooruitgang in de achttiende en negentiende eeuw

Thierry Baudet; Michiel Visser

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Revolutionair verval

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789035136083, December 2010
Formaat: 21.6 (h) x 13.9 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 647 gram.

Uitgever: Bert Bakker

beschrijving

Na het succes van Conservatieve vooruitgang. De grootste denkers van de twintigste eeuw bieden Thierry Baudet en Michiel Visser in hun nieuwe boek zicht op de achttiende en negentiende eeuw: de tijd van de grondleggers van het conservatisme. In Revolutionair verval komen denkers als Edmund Burke, Alexis de Tocqueville, Hegel en Joseph de Maistre uitgebreid aan bod, en wordt ook aandacht besteed aan Nederlandse conservatieven als Groen van Prinsteren en Abraham Kuyper. De artikelen in deze bundel zijn van vooraanstaande geestverwanten als Paul Cliteur, Roger Scruton, Rob Hartmans en Theodore Dalrymple.

Mr. Thierry Baudet (1983) was programmamaker/presentator bij Amsterdam fm en bnr Nieuwsradio. Nu is hij columnist voor nrc Handelsblad. Ook werkt hij aan de Universiteit Leiden aan De aanval op de natiestaat, zijn proefschrift over nationale soevereiniteit.
Mr. drs. Michiel Visser (1976) is advocaat. Zijn publicaties verschenen in Modern Age, Liberaal Reveil, de Volkskrant en hp/De Tijd.

Over Conservatieve vooruitgang:

'Deze bundel beidt enthousiasmerende beschouwingen over een keur aan interessante denkers.' de volkskrant

'Mooie, verrassend levendige portretten. (...) Dat soort portretten prikkelt het verlangen om de boeken van de geportretteerden opnieuw, of voor het eerst te lezen.' nrc handelsblad

'Als inleiding in het conservatieve denken is dit boek een mijlpaal in Nederland en een aanbeveling waard.' katholiek nieuwsblad

'Een bijzonder interessante, rijke bundel.' de groene amsterdammer

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.