Saar en Jop

praten over seksualiteit

Arjet Borger

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Saar en Jop

gebonden: € 14.50

ISBN: 9789033832161, geïllustreerd, 32 blz., September 2012
Formaat: 21.7 (h) x 20.7 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 329 gram.

Uitgever: Jongbloed Uitgeverij BV

illustrator: Marieke ten Berge

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Veel ouders ervaren een gesprek over seksualiteit met jonge kinderen als een enorme opgave. Toch is iedereen het er over eens dat je niet pas met seksuele voorlichting kunt beginnen als kinderen tieners zijn. Maar hoe begin je, wat vertel je wel en wat niet?

Saar & Jop praten over seksualiteit is een prentenboek dat ouders en opvoeders helpt om met kleuters in gesprek te gaan over hoe een baby ontstaat en groeit in de buik. Het herkenbare verhaal brengt het onderwerp op een natuurlijke manier ter sprake. Het geeft basisuitleg in woord en beeld, maar laat veel ruimte voor ouders om het gesprek met hun kind op hun eigen niveau te voeren. De kijkplaten kunnen daarbij extra hulp bieden.

Dit prentenboek sluit aan bij de belevingswereld van kinderen in de leeftijd van 4-7 jaar. Het gaat in op de verschillen tussen mannen en vrouwen en op de vraag hoe nieuw leven ontstaat. Een praktisch boek dat helpt op een tedere manier het gesprek over seksualiteit aan te gaan.

In 2011 verscheen Saar & Jop Over identiteit, vriendschap en intimiteit. Dit boek is gericht op 2-5 jarigen en beperkt zich daarom tot de seksuele en relationele ontwikkeling van kinderen. Het kreeg lovende recensies.

Arjet Borger (1982), gezondheidswetenschapper, is gespecialiseerd in het thema 'seksualiteit'. Ze heeft een adviesbureau en werkte mee aan meerdere projecten op het gebied van seksuele gezondheid. Eerder schreef zij Saar en Jop en de website www.vrijeliefde.nl. Arjet is getrouwd en moeder van 2 dochters.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Saar en Jop

gebonden: € 14.50
Wat antwoord je als kinderen moeilijke vragen over seksualiteit stellen? Wanneer begin je met seksuele voorlichting? Hoe leer je een kind ...

Meer boekennieuws op Facebook.