Saar en Jop

over identiteit, vriendschap en intimiteit

Arjet Borger

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Saar en Jop

gebonden: € 14.50

ISBN: 9789033831331, geïllustreerd, 32 blz., June 2011
Formaat: 21.9 (h) x 21.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 323 gram.

Uitgever: Jongbloed Uitgeverij BV

illustrator: Marieke ten Berge

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Wat antwoord je als kinderen moeilijke vragen over seksualiteit stellen? Wanneer begin je met seksuele voorlichting? Hoe leer je een kind dat het grenzen aan mag geven?

Het kan soms best lastig zijn om met jonge kinderen over seksualiteit en intimiteit te praten. Het prentenboek Saar en Jop helpt ouders om met kinderen van 2-6 jaar te praten over identiteit, vriendschap en intimiteit. Het boek is zeer geschikt om te gebruiken in het gezin, op het kinderdagverblijf, op school, op de peuterspeelzaal.

Het prentenboek Saar en Jop vertelt het herkenbare verhaal van twee jonge kinderen die bij elkaar gaan logeren. Voor het slapen gaan lezen ze een verhaal, dicht tegen papa aangekropen. 's Ochtends gaan ze eerst onder de douche en na het ontbijt spelen ze samen.

In het verhaal komen drie praatplaten voorbij die het kind stimuleren om zelf aan te geven waar hij of zij van houdt. Zo kunnen ze leren om zich bewust te worden van wie ze zijn. Ook in de andere illustraties staan veel handvatten om een gesprek met jonge kinderen aan te gaan rondom seksuele en relationele vorming.

Het boek sluit af met gespreksvragen voor twee leeftijdscategorieën: 3-4 jaar en 5-6 jaar.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Saar en Jop

gebonden: € 14.50
Veel ouders ervaren een gesprek over seksualiteit met jonge kinderen als een enorme opgave. Toch is iedereen het er over eens dat je niet ...

Meer boekennieuws op Facebook.