Oker

Robin Elias

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Oker

gebonden: € 15.00

ISBN: 9789033801518, 200 blz., April 2018
Formaat: 21.9 (h) x 14.7 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 423 gram.

Uitgever: Ark Media

beschrijving

"Op weg terug naar ons appartement besluit ik nog even naar de supermarkt op Wilshire Boulevard te gaan. Ik loop langs de schappen met broodbeleg. Mijn kind is dood en mijn buik is leeg, dreunt het in mijn hoofd, maar ik doe alsof het goed met me gaat. Niets aan de hand. Ik. Doe. Boodschappen."

Een Nederlands echtpaar vertrekt met hun vierjarige dochtertje voor enkele maanden naar Californie. Het avontuur van zo'n langer verblijf in de nieuwe wereld, het plezier van rondreizen door afwisselende landschappen - het wordt overschaduwd door een verdriet dat zij in stilte samen met zich meedragen.

Treffend beschrijft Oker hoe het gezin zijn plek vindt op vreemde bodem. In mooie zinnen wordt de lezer meegenomen in het Route66-gevoel, maar ook in de pijn die hen onderweg vergezelt. Het eindeloze okergele landschap, de afwisseling van adembenemend mooie bergen en ontzagwekkend diepe kloven - dit alles vormt het ruige decor voor een verhaal over liefde die volhoudt onder zware omstandigheden. Waar zoveel schaduw is, moet sterk licht zijn.
Een indrukwekkende roman met waargebeurde elementen. Een roadtrip. Beschouwend, maar ook luchtig, avontuurlijk. Een lach, een traan, een weg.

Robin Elias is de gezamenlijke schrijversnaam van David Onnekink en Martine Veldhuizen. Oker is hun verhaal, maar verwoord in een literaire vorm die ruimte laat voor verbeelding en verwondering. Een literaire roman als het leven zelf: fascinerend, uitdagend, maar soms ook hartverscheurend.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.