Grote woorden bij kanker

eenvoudig uitgelegd

Cindy Verhulst; Katrien Vanhauwaert

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Grote woorden bij kanker

paperback/ gebrocheerd: € 21.20: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789033498251, geïllustreerd, 48 blz., September 2014
Formaat: 21.2 (h) x 18.2 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 165 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

illustrator: Marianne Vanhauwaert

beschrijving

Wanneer kanker toeslaat, schieten woorden vaak tekort. Wat vertel ik mijn (klein)kind? Dit boek wil grote woorden als kanker, chemo en bestraling uitleggen op kindermaat; kindvriendelijk maar niet kinderachtig. De tekeningen en doe-opdrachten maken alles visueel concreet en toegankelijk voor jong en oud.
Kanker veroorzaakt een rollercoaster van emoties en gezins- leden reageren doorgaans zeer verschillend op schokkende gebeurtenissen.Via gespreks- en speltechnieken brengt dit boek de gemeenschappelijke bezorgdheden naar de opper- vlakte. De opdrachten geven je als ouder zicht op de zorgen
van je kind en helpen je om de verwerking samen aan te gaan. De combinatie van correcte informatie, tekeningen en creatieve opdrachten slaat een brug tussen ouder en kind.
Leerkrachten en hulpverleners krijgen met deze handleiding een houvast aangereikt om het gesprek aan te gaan. Stap voor stap staat beschreven hoe een groepsgesprek, gezinsgesprek en individueel gesprek aangepakt kan worden.
Dit verhelderende boekje over kanker helpt gezinnen weer dichter bij elkaar te komen, door de pijn, de verwarring en het verdriet heen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.