Diagnostiek bij kinderen, jongeren en gezinnen 1 een theoretisc h kader voor de praktijk

Guy Bosmans; Laurence Claes; Patricia Bijttebier

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Diagnostiek bij kinderen, jongeren en gezinnen 1 een  ...

paperback/ gebrocheerd: € 26.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789033493195, geïllustreerd, October 2014
Formaat: 24.6 (h) x 17.1 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 323 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

redactie: Ilse Noens

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Goede hulpverlening aan kinderen,jongeren en gezinnen start met een goed diagnostisch onderzoek volgens de principes van de empirische cyclus. Ons handboek vertrekt vanuit de bestaande kwaliteitsvolle diagnostische modellen om de clinicus concrete, state-of-the-art handvatten te bieden om het diagnostisch handelen inhoudelijk te sturen. In een reeks van vier boeken willen wij hulpverleners informeren over het diagnostisch proces en over recente inzichten in de (ontwikkeling van) psychopathologie die de diagnosticus nodig heeft om een kwaliteitsvol diagnostisch onderzoek uit te voeren.
In dit eerste boekdeel wordt een theoretisch kader geschetst van waaruit de empirische cyclus inhoudelijk ingevuld kan worden. Op verschillende praktijkrelevante vragen wordt een state-of-the-art antwoord geformuleerd. Welke hypothesen zou ik moeten toetsen? Welke beroepsethische overwegingen dien ik in acht te nemen bij mijn diagnostisch onderzoek? Hoe moet ik communiceren met hulpvragers uit andere culturen?
Volgen later: Deel 2: Ontwikkelingspsychopathologie in de diagnostische praktijk; Deel 3: Diagnostisch onderzoek van ontwikkelingsdomeinen; Deel 4: Diagnostisch onderzoek van specifieke problemen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Diagnostiek bij kinderen, jongeren en gezinnen 2 Ontwikke ...

paperback/ gebrocheerd: € 21.20
Goede hulpverlening aan kinderen, jongeren en gezinnen start met een goed diagnostisch onderzoek volgens de principes van de empirische ...

Meer boekennieuws op Facebook.