Chronische vermoeidheid

een praktische handleiding voor de revalidatie van MS, kanker en CVS

Jo Nijs; Daphne Kos

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Chronische vermoeidheid

paperback/ gebrocheerd: € 10.60

ISBN: 9789033488023, 192 blz., May 2012
Formaat: 24.7 (h) x 17.2 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 483 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

beschrijving

Vermoeidheid is een ernstig invaliderende klacht voor mensen die lijden aan of herstellend zijn van kanker, multiple sclerose (MS), chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) en fi bromyalgie. Dankzij het wetenschappelijk onderzoek naar chronische vermoeidheid bij deze patiëntengroepen is de behandeling ervan het laatste decennium aanzienlijk verbeterd. Dit handboek slaat een brug tussen dat wetenschappelijk onderzoek en het klinische werkveld (fysiotherapeuten, ergotherapeuten, revalidatieartsen, psychologen etc.). Voor ieder van de genoemde ziektebeelden is een afzonderlijke handleiding voor de revalidatie van chronische vermoeidheid gegeven, zodat de clinicus er meteen mee aan de slag kan. De revalidatie van chronische vermoeidheid is voor iedere pathologie afzonderlijk geïllustreerd met casuïstiek.

DAPHNE KOS is ergotherapeut en doceert aan de Artesis Hogeschool Antwerpen en de KU Leuven, in de bachelor- en masteropleiding ergotherapie.

JO NIJS is docent aan de Artesis Hogeschool Antwerpen en aan de HUBrussel.

MIRA MEEUS doceert revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Vrije Universiteit Brussel.

BIHIYGA SALHI werkt aan de Faculteit Geneeskunde van de UGent waar ze ook gastdocent is aan de opleiding revalidatie en kinesitherapie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.