Schouder en elleboog

chirurgie en postoperatieve revalidatie

Roger van Riet; Olivier Verborgt

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Schouder en elleboog

paperback/ gebrocheerd: € 20.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789033486562, geïllustreerd, 184 blz., December 2011
Formaat: 24.6 (h) x 19.1 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 496 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

illustrator: Patricia Poels; Jurgen Leemans

beschrijving

Chirurgie en revalidatie zijn erg nauw met elkaar verbonden. Dit boek licht de revalidatie na frequente schouder- en elleboogingrepen toe, waarbij zowel de basisprincipes als specifieke chirurgische en revalidatietechnieken aan bod komen.

In een eerste deel zal anatomie, biomechanica en klinisch onderzoek van de schouder en elleboog besproken worden. In een tweede deel zal dieper ingegaan worden op de huidige concepten omtrent diagnostiek, indicaties en chirurgische technieken. Meer specifiek wordt er aandacht gegeven aan mobilisatie, immobilisatie en anti-inflammatoire modaliteiten zowel vanuit het oogpunt van de chirurg als van de revalidatiearts en kinesitherapeut. Ten slotte worden ook algemene principes van de postoperatieve revalidatie, alsmede de peri-operatieve pijnstilling gedetailleerd beschreven.

Het doelpubliek bestaat niet enkel uit orthopedische chirurgen en fysiotherapeuten, maar ook uit huisartsen, sportartsen en kinesitherapeuten, kortom zorgverstrekkers die frequent geconfronteerd worden met de nazorg van patiënten na schouder- en elleboogchirurgie.

Over de auteurs:

ROGER van RIET (PhD) is werkzaam als orthopedisch chirurg in het AZ Monica ziekenhuis in Antwerpen en is gespecialiseerd in pathologie van de elleboog.

OLIVIER VERBORGT (PhD) is werkzaam als orthopedisch chirurg in het AZ Monica ziekenhuis in Antwerpen en is gespecialiseerd in pathologie van de schouder.

ANN COOLS (PhD) is verbonden aan de Ugent, vakgroep revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en is gespecialiseerd in revalidatie van de schouder.

ELLEN HENDRICKX is werkzaam als anesthesiste in het Imelda ziekenhuis in Bonheiden en is gespecialiseerd in locoregionale anesthesie bij orthopedische ingrepen.

KOOS VAN NUGTEREN is werkzaam als fysiotherapeut in een particuliere praktijk te Nijmegen (NL) en is gespecialiseerd in orthopedische aandoeningen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.