Black dog

leven met een depressie

Matthew Johnstone

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Black dog

gebonden: € 15.40

ISBN: 9789033485817, 50 blz., December 2021
Formaat: 21.5 (h) x 17.7 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 196 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

vertaald door: Yves Peeters

beschrijving

De term Black Dog werd dankzij Winston Churchill bekend als metafoor voor de vlagen van depressie waaraan hij leed. Matthew Johnstone, ook het slachtoffer van depressies, schreef en illustreerde in dit prentenboek zijn eigen aangrijpende verhaal. Hij beschrijft zijn leven met een Black Dog die hij leerde te temmen. Dit boek is niet zozeer bedoeld als zelfhulpboek, maar brengt mooi in beeld wat het is om aan een depressie te lijden. Het kan helpen om beter te uiten wat jij zelf of anderen doormaken. Het is een boek om te delen met je partner, je ouders, je vrienden en zelfs dokters en therapeuten. Matthew Johnstone is auteur, illustrator en fotograaf. Hij werd geboren in 1965 in Nieuw-Zeeland en werkte als creatief directeur in de reclamewereld in Sydney, San Francisco en New York. Hij kampt al meer dan twintig jaar met manisch-depressieve buien. Johnstone woont in Sydney, Australië met zijn vrouw en twee dochters.

"With wit, insight, economy and complete understanding, this book achieves what other books take 300 pages to say. Brilliant and indispensable."
Stephen Fry (acteur, auteur van o.a. The Fry Chronicles en zelf een notoir slachtoffer van depressies)

Over de auteur:

Matthew Johnstone is auteur, illustrator en fotograaf. Hij werd geboren in 1965 in Nieuw-Zeeland en werkte als creatief directeur in de reclamewereld in Sydney, San Francisco en New York. Hij kampt al meer dan twintig jaar met manisch-depressieve buien. Johnstone woont in Sydney, Australië met zijn vrouw en twee dochters.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.