Urgentieschema's voor huisartsen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Urgentieschema's voor huisartsen

paperback/ gebrocheerd: € 25.30: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789033484834, 160 blz., June 2011
Formaat: 20.1 (h) x 13.6 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 304 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

redactie: F. Buntinx; B. Bemelmans; B. Aertgeerts

beschrijving

Dit zakboekje is een hulpmiddel voor de huisarts om de eigen werkschema’s voortdurend te preciseren, te vergelijken en aan te vullen. Het is ook een unieke mogelijkheid om snel iets op te zoeken of na te kijken. Van de vijf vorige uitgaven van dit boekje werden vele duizenden exemplaren verkocht en het werd intensief gebruikt. Het geraakte echter verouderd en een nieuwe, wetenschappelijk sterker onderbouwde uitgave drong zich op. Net als in de vorige uitgaven berusten de schema’s op consensus binnen de Maasmechelse huisartsengroep.
Dat de schema’s van vorm verschillen, ligt voor de hand. Het gaat immers om urgenties. Wat eerst moet gebeuren, staat ook eerst. Een meteen zichtbare diagnose wordt meestal niet besproken en wat minder belangrijk is, wordt niet vermeld. Wel geven de auteurs nadere toelichting wanneer zij dat om één of andere reden gewenst achten.
FRANK BUNTINX is huisarts in Maasmechelen en hoogleraar aan de afdelingen Huisartsgeneeskunde van de K.U. Leuven en de U. Maastricht. Hij is researchcoördinator binnen het Leuvens Academisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde en projectleider van Intego.
BRUNO BEMELMANS is huisarts in Maasmechelen.
BERT AERTGEERTS is hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde van de K.U.Leuven en afdelingshoofd van het Academisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde (ACHG).
Hij is tevens huisarts in Wilsele.
Reeks: ACHG

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.