Aromatherapie in de zorgverlening

Patricia Rogge

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Aromatherapie in de zorgverlening

paperback/ gebrocheerd: € 10.60

ISBN: 9789033484803, geïllustreerd, 236 blz., May 2011
Formaat: 24.5 (h) x 17.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 484 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

beschrijving

De aromatherapie heeft, net als andere alternatieve geneeswijzen, zijn plaats verworven in de huisapotheek. Meer en meer mensen kiezen voor natuurlijke middelen die het lichaam stimuleren en ondersteunen om af te rekenen met allerhande kwalen. Binnen enkele jaren zal de zorgverlening geconfronteerd worden met zorgvragers voor wie de aromatherapie deel uitmaakt van hun dagelijks leven. Die zorgvragers zullen, ook als ze opgenomen worden in een zorginstelling, zelf willen kiezen hoe en met welke middelen ze behandeld worden.
Dit boek biedt een algemene inleiding in etherische oliën en aromatherapie. Het gaat daarnaast concreet in op de mogelijkheden en de implementatie van aromatherapie in de zorgpraktijk. Er wordt aandacht besteed aan de klachten waarmee de doelgroep te maken heeft. Naast een duidelijke omschrijving van die klacht komen ook de mogelijke oorzaken en preventiemogelijkheden aan bod, alsook de aromatherapeutische recepten en behandelingen. Er wordt een concrete voorbeeldprocedure aroma- therapie beschreven, alsook een behandeling- en opvolgingsplan en een veiligheidsfiche.
PATRICIA ROGGE is directrice van een Woon- en zorgcentrum. De persoonlijke keuze van een resident respecteren, ook op vlak van gezondheidszorg, is haar grootste bezorgdheid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.