Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs

Pete Vermeulen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs

paperback/ gebrocheerd: € 20.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789033482083, geïllustreerd, 184 blz., October 2010
Formaat: 20.1 (h) x 12.8 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 262 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Dit boek wil iedereen inspireren die de uitdaging aangaat om les te geven aan (rand)normaal begaafde leerlingen met autisme. Vertrekkend van de specifiek autistische manier van waarnemen en informatie verwerken, met een ongewone leerstijl als gevolg, schetst dit boek de krijtlijnen voor een autismevriendelijke onderwijsstijl. De sleutelbegrippen worden rijkelijk geïllustreerd met concrete tips. Er is ook aandacht voor de keuze voor gewoon of speciaal onderwijs, het creëren van een autismecultuur op school en hoe je als leerkracht best omgaat met moeilijk gedrag bij de leerling.

Dit boek is een compleet herziene uitgave van Voor alle duidelijkheid (Epo) uit 2002. Kobe Vanroy en Annemie Mertens, twee professionals met jaren ervaring in onderwijs aan normaal begaafde leerlingen met autisme, hielpen Peter Vermeulen bij de update. Het boek beperkt zich niet langer tot leerlingen met autisme in het gewoon onderwijs, maar is in deze vernieuwde versie bruikbaar voor iedereen, van beginner tot expert, die werkt met leerlingen met autisme en een (rand) normale begaafdheid, zowel in het gewoon als in het buitengewoon of speciaal onderwijs.

Over de auteurs:

Peter Vermeulen is pedagoog en werkt als autismedeskundige bij Autisme Centraal.

Annemie Mertens is educatief medewerker bij Autisme Centraal en autisme-coördinator in een school voor buitengewoon onderwijs voor kinderen met een autismespectrumstoornis, met inbegrip van de ambulante begeleiding van leerlingen met autisme in het gewoon onderwijs.

Kobe Vanroy is educatief medewerker bij Autisme Centraal en werkte jarenlang als leerkracht en leerlingbegeleider van normaalbegaafde jongeren met autisme in het buitengewoon/ speciaal onderwijs.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Autisme en normaal begaafdheid in het onderwijs

paperback/ gebrocheerd: € 19.00
Volledig herziene versie van Voor alle duidelijkheid

Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs levert inspiratie aan iedereen ...

Meer boekennieuws op Facebook.