Basisbegrippen logopedie 2 Communicatiestoornissen. Articulatiestoornissen

John Van Borsel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Basisbegrippen logopedie 2 Communicatiestoornissen.  ...

paperback/ gebrocheerd: € 15.75

ISBN: 9789033476457, geïllustreerd, 88 blz., September 2009
Formaat: 24.7 (h) x 17.2 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 189 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Men schat dat ongeveer 10% van alle kinderen tussen 6 en 7 jaar een articulatiestoornis vertonen en dat problemen met de spraakklankproductie zowat 75% uitmaken van alle communicatiestoornissen bij kinderen. Het is dan ook belangrijk dat een logopedist een goede basiskennis heeft van articulatiestoornissen. Dit boek geeft een overzicht van de oorzaken en types van articulatiestoornissen en van de manier waarop deze stoornissen kunnen gediagnosticeerd en behandeld worden. Het is op de eerste plaats bedoeld voor beginnende studenten in de logopedie maar zal zeker ook artsen en andere paramedici uit de revalidatiesector interesseren.

De publicatie maakt deel uit van de serie Basisbegrippen logopedie. Deel 2: Communicatiestoornissen. Samen met het eerder verschenen Basisbegrippen logopedie. Deel 1: Logopedie en communicatie biedt deze serie een geïntegreerd overzicht van de logopedie als klinische wetenschap.

Over de auteur:

JOHN VAN BORSEL is licentiaat in de Germaanse fi lologie (K.U.Leuven) en doctor in de neurolinguïstiek (Vrije Universiteit Brussel). Hij is hoofddocent aan de opleiding logopedie en audiologie van de Universiteit Gent en wetenschappelijk medewerker op de Dienst Neus-keel-oorheelkunde van het Universitair Ziekenhuis Gent. Wetenschappelijk is hij vooral actief op het vlak van spraakstoornissen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Basisbegrippen logopedie deel 2: communicatiestoornissen

paperback/ gebrocheerd: € 52.55
In de logopedie staan stoornissen in de menselijke commu- nicatie centraal. De laatste jaren zijn logopedisten zich echter ook meer en ...

Basisbegrippen logopedie 2 Communicatiestoornissen: ...

paperback/ gebrocheerd: € 18.05
Tests vormen een belangrijk onderdeel van het instrumentarium van een logopedist. Om uit te maken of er al dan niet een stoornis aanwezig ...

Meer boekennieuws op Facebook.