Schetsen van Boz

Charles Dickens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Schetsen van Boz

paperback/ gebrocheerd: € 18.99

ISBN: 9789031506262, September 2008
Formaat: 18.1 (h) x 10.8 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 243 gram.

Uitgever: Van Holkema & Warendorf

vertaald door: J.A. de Groot-Brantjes

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

De Schetsen van Boz dateren uit de leerjaren van de Britse (roman)schrijver Dickens. 'Hij had een aantekenboek vol met schetsen,' aldus zijn biograaf Chesterton, 'niet alleen van mensen, maar ook van plaatsen die persoonlijk meer voor hem betekenden dan de mensen.' In 1833 publiceerde Dickens zijn eerste schets (Meneer Minns en zijn neef) in de Old Monthly Magazine. 'Daarmee deed Dickens zijn intrede in de literatuur.' Een geheel nieuwe sociale klasse werd ten tonele gevoerd: de gewone mensen in de Londense achterstraatjes, die een grauw bestaan leidden tussen grauwe huizen en op zondag een dagje uit gingen. En wat Dickens aan beschrijving van oude hoekjes, pleintjes, huizen en theaters geeft, is om nooit te vergeten: men ziet voor zijn ogen de oude stad Londen oprijzen, vuil en schilderachtig, een geheimzinnig oord. De schetsen van Boz waren delen van een nieuwe, volledige Dickensvertaling - op initiatief van Godfried Bomans tot stand gebracht; daarmee waren vele letterkundigen in de oorlogsjaren bezig geweest. Deel 1 verscheen in februari 1952, als Prismapocket. Eind 1953 was de 34-delige serie compleet (en waren er 1.258 000 boeken verkocht!)

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Charles Dickens (1812-1870) is één van de belangrijkste Engelse schrijvers tijdens het Victoriaanse tijdperk. Hij is begraven in Westminster Abbey, Londen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Schetsen van Boz

paperback/ gebrocheerd: € 18.99
In Dickens' grote romans komt men overal fragmenten tegen waar hij het niet laten kon iets wat hem getroffen had, in te bouwen in de loop ...

Meer boekennieuws op Facebook.