nagelaten papieren der Pickwick Club

Charles Dickens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
nagelaten papieren der Pickwick Club

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031505982, geïllustreerd, September 2008
Formaat: 18.1 (h) x 10.8 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 292 gram.

Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het eerste deel van dit boek voerdePickwick in de armen van juffrouw Bardell, en gelukkig weer uit ook. Maar welke beproevingen staan de edele man nog te wachten. Het eerste deel dezer geschiedenis heeft iets te raden gegeven van zijn nobele inborst, eerst het slot onthult de ware adel en zielegrootheid van Pickwick.

Nauwelijks in Londen teruggekeerd van het Kerstfeest op het land, valt de onschuldige in de gewetenloze klauwen van de advocaten Dodson en Fogg. Smadelijk wordt hij door een bevooroordeeld gerecht veroordeeld wegens schending van trouwbeloften. Als een gemeen persoon wordt hij in de schuldgevangenis geworpen, als hij met ongehoorde standvastigheid weigert de onrechtvaardige boete te voldoen. Met de berusting van een wijsgeer schikt hij zich in het onvermijdelijke. Tot hij haar, juffrouw Bardell, aanstichtster van zijn rampen, thans zelf slachtoffer van een sluwe advocatenpraktijken, in de gevangenis ontmoet, haar edelmoediglijk vergeeft en hare en zijne schulden betaalt.

Doch er is nog meer in dit boek: Winkle op vrijersvoeten en in het geheim trouwend; Snodgrass door dezelfde kwaal besmet; de listen van Sam Welelr, kortom een volheid van leven en geluk die als een nimmer maar eindigende zonsondergang over de aarde blijft hangen.


Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Charles Dickens (1812-1870) is één van de belangrijkste Engelse schrijvers tijdens het Victoriaanse tijdperk. Hij is begraven in Westminster Abbey, Londen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De nagelaten papieren der Pickwick Club

paperback/ gebrocheerd: € 19.99
Kort, maar toch nog vrij uitgebreid verslag van de avonturen welke Pickwick in dit eerste deel van de naar hem genoemde papieren beleeft.

Meer boekennieuws op Facebook.