Nicolas Nickleby

Charles Dickens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nicolas Nickleby

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031505753, September 2008
Formaat: 18.1 (h) x 10.8 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 297 gram.

Uitgever: Van Holkema & Warendorf

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Wie menen mocht dat Dickens aan een half boek genoeg had om al zijn figuren op te voeren en alle knopen van de intrigue te leggen, onderschat de uitbundigheid van zijn fantasie. De hartveroverende Cheerybles, de trieste Magda Bray zijn figuren waar de lezer nu eerst mee bekend raakt; zij geven het verhaal wendingen die niemand had kunnen voorzien. Het is de triomf van dit boek dat zelfs wie de intrigue mocht vergeten, de mensen en de atmosfeer waarin zij leven nimmer vergeet. De ratelende mevrouw Nickleby in haar buitenhuisje, het kantoor van Ralph Nickleby waar zulke verschrikkelijke dingen gaan gebeuren, de duistere straten van Londen, dat zijn indrukken die blijven en die de maat geven van Dickens" kunstenaarschap. Als een tovenaar wekt hij de fantasie van de lezer, en wat niemand ooit opmerkenswaard heeft gevonden, wordt in zijn handen een kostbare herinnering en een onvergetelijke belevenis.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Charles Dickens (1812-1870) is één van de belangrijkste Engelse schrijvers tijdens het Victoriaanse tijdperk. Hij is begraven in Westminster Abbey, Londen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Nicolas Nickleby

paperback/ gebrocheerd: € 21.99
De verrukkelijke Dickenswereld van onvergetelijke figuren neemt in Nickleby vaste vorm aan. Pickwick was een schets, een voorproefje, van ...

Meer boekennieuws op Facebook.