Figuurverbetering en conditietraining

E.L. Wallis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Figuurverbetering en conditietraining

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 9789031505135, geïllustreerd, 156 blz., June 2008
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 213 gram.

Uitgever: Spectrum

serienaam/reeks: Vantoen.nu

beschrijving


In onze gemotoriseerde en gemechaniseerde eeuw wordt het gebrek aan lichaamsbeweging steeds meer tot een probleem. We leiden een verkeerde levenswijze en we weten het. We zien de gevolgen in onze lichaamshouding en ons figuur, in ons gebrek aan lenigheid en uithoudingsvermogen. Ons lichaam heeft een opmerkelijk groot aanpassingsvermogen, het stelt zich op de eisen die eraan gesteld worden. Wij stellen echter te weinig of te eenzijdige eisen en zo ergens de uitspraak "rust roest" geldt, dan is het hier. hierin ligt echter ook de oplossing van het probleem besloten.

In dit boek geven de auteurs een duidelijk inzicht in het aanpassingsvermogen van het lichaam. In zeven reeksen van goed toegelichte en duidelijk beschreven en geïllustreerde oefeningen wordt vervolgens ieder de weg gewezen naar het doel dat hij of zij wil bereiken. Oefeningen met verstelbare bank of rekstok kunnen vaak ook zonder deze of met meer voor de hand liggende hulpmiddelen worden uitgevoerd. De "Kynesiologische analyse" bij elke oefening bevat informatie die niet van wezenlijk belang is voor het uitvoeren van de oefening, maar die de beroepshalve geïnteresseerden – gymnastiekleraren, trainers, sportleraren, masseurs en heilgymnasten – zeer welkom zal zijn.

Dit boek belooft geen wonderen, geen resultaten zonder inspanning, maar het kan voor velen een bron van meer levensvreugde en van lichamelijke en geestelijke gezondheid zijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.