Wiskunde spelenderwijs

R. Péter

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Wiskunde spelenderwijs

paperback/ gebrocheerd: € 15.99

ISBN: 9789031503032, geïllustreerd, September 2008
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 249 gram.

Uitgever: Spectrum

serienaam/reeks: Vantoen.nu

beschrijving


In dit boek wil de auteur iets van haar liefde voor de wiskunde overbrengen op de lezer, ook en zelfs in het bijzonder op die lezer voor wie de schoolwiskunde een vervelende ervaring of zelfs een "bittere" teleurstelling is geweest, en zij is daar uitstekend in geslaagd.

Rozsa Péter kent nauwkeurig de grens tot waar de wiskunde kan worden vereenvoudigd zonder dat het beeld vertekend wordt, ze laat het genoegen proeven dat aan iedere ontdekking in de wiskunde verbonden is, en toont het menselijke, het spelelement dat schuilgaat achter de redenering en de logica van iedere wiskundige afleiding. Wiskunde is, zoals de Engelse titel van dit boek luid, "playing with infinity" een spel met de oneindigheid. De grootste prestatie van de auteur is evenwel dat hier een beeld van de wiskunde wordt ontworpen zonder dat ook maar één enkele formule gebruikt wordt.

Ieder voor wie wiskunde tot nu toe "terra incognita" was, zal door dit met humor geschreven boek onder de bekoring raken van de "moeder van alle wetenschappen".

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.