Aspecten van Yoga

geschiedenis van een eeuwenoude filosofie

V. Worthington

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Aspecten van Yoga

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031501250, September 2008
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 369 gram.

Uitgever: Spectrum

serienaam/reeks: Vantoen.nu

beschrijving


Eeuwenlang is yoga een scheppende kracht geweest. De van oorsprong Indische techniek ter bevrijding van de ziel kan in dienst staan van uiteenlopende filosofieën. Er hebben zich dan ook verscheidene soorten yoga ontwikkeld, met een filosofisch, magisch, mystiek, godsdienstig of intellectualistisch accent. Alle hebben ze echter hetzelfde uitgangspunt: de mens wordt pas bevrijd wanneer hij zich door inzicht en zelfdiscipline los heeft gemaakt van de banden die hem aan de aardse wereld binden.

Aspecten van yoga is het eerste werk dat systematisch de geschiedenis van yoga behandelt. De lezer wordt tevens een verhelderend inzicht verschaft in de hindoeïsme en boeddhisme. De Oepanisjaden, de Bhagavadgita, de Vendata, de Soetra's van Pantanjali, de zes systemen in de yogafilosofie, laya-yoga, kundalini, de chakra's enx. Passeren de revue en worden in een groter verband samengebracht. Ook de wijde vlucht die yoga in de westerse wereld heeft genomen, wordt geschetst.

Vivian Worthinton ziet kans de immense gedachten- en belevingswereld van het Oosten helder samen te vatten in een fascinerend en hoogst informatief betoog.


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.