Lokale anesthesie in de tandheelkunde

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Lokale anesthesie in de tandheelkunde

paperback/ gebrocheerd: € 72.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031399994, 216 blz., July 2013
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 439 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: J.A. Baart; H.S. Brand

trefwoorden: lokale anesthesie in de tandheelkunde toediening van lokale anesthesie

beschrijving

Lokale anesthesie in de tandheelkunde is een leesbaar praktijkboek met kwalitatief hoogwaardige anatomische tekeningen en foto's in kleur. Het is een onmisbaar naslagwerk voor tandartsen, mondzorgkundigen en degenen die hiervoor studeren.

Het boek geeft veel praktische informatie over de wijze waarop anesthesie kan worden toegediend en over de intraorale gebieden die bij toepassing van de verschillende methoden zijn verdoofd.

De betekenis van deze handeling kan nauwelijks worden onderschat. Enerzijds zorgt lokale anesthesie ervoor dat de patiënt comfortabel en pijnvrij een tandheelkundige behandeling kan ondergaan, anderzijds stelt het de tandarts in staat deze behandeling rustig en geconcentreerd uit te voeren. Grondige kennis van de anatomie, de farmacologie en de wijze waarop de verdoving moet worden toegediend bij volwassenen en kinderen, is daarvoor onmisbaar. Ook dient men te beschikken over kennis van de lokale en systemische complicaties en het gebruik van lokale verdoving bij medisch gecompromitteerde patiënten.

Aan deze tweede, geheel herziene, druk is een nieuw hoofdstuk over computergestuurde anesthesie toegevoegd. Daarnaast is op verschillende plaatsen nadrukkelijk aandacht besteed aan aspecten van veiligheid, milieu en steriliteit en komen ook nieuwe anesthesietechnieken aan de orde.Aan deze tweede, geheel herziene, druk is een nieuw hoofdstuk over computergestuurde anesthesie toegevoegd. Daarnaast is op verschillende plaatsen nadrukkelijk aandacht besteed aan aspecten van veiligheid, milieu en steriliteit en komen ook nieuwe anesthesietechnieken aan de orde.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingIs een leesbaar praktijkboek

Met kwalitatief hoogwaardige anatomische tekeningen en foto’s in kleur

Geeft veel praktische informatie over de wijze waarop anesthesie kan worden toegediend
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.