Oogheelkunde

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Oogheelkunde

gebonden: € 87.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031399253, geïllustreerd, October 2015
Formaat: 24.9 (h) x 17.4 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 639 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Praktische huisartsgeneeskunde

redactie: Y. van Leeuwen; M. Van den Maegdenbergh; B.A.E. van der Pol; Jack de Waard

trefwoorden: cataract huisartsenpraktijk maculadegeneratie oogaandoeningen oogheelkundige problemen bij kinderen oogtraumata vlekken en flitsen

beschrijving

Dit boek biedt de huisarts een geheel op de huisartspraktijk gerichte hulp bij de interpretatie van oogheelkundige klachten en het te volgen beleid. De opzet van de auteurs is de oogheelkunde voor de huisarts toegankelijker en efficiënter toepasbaar te maken in de dagelijkse praktijk.

Tijdens het spreekuur is de huisarts vooral gebaat bij ondersteuning in het klachtgericht redeneren en daarom is zoveel mogelijk gekozen voor een hoofdstukindeling op basis van de klacht waarmee de patiënt met een oogprobleem zich meldt. Door het ruimschoots invoegen van kenmerkende casuïstiek is de specifieke problematiek herkenbaar gemaakt. Ieder hoofdstuk is tevens voorzien van illustraties die werden gekozen met in gedachten de omstandigheden waaronder het oogheelkundige onderzoek in de huisartsenpraktijk plaatsvindt.

Ieder hoofdstuk bevat naast een uitvoerige beschrijving van de klachten achtergrondinformatie, bedoeld als verdiepingsstof over het onderwerp dat aan de orde is. Naast de klachtgerichte kern van het boek zijn enkele hoofdstukken toegevoegd die de tweedelijnsdiagnostiek, het oogheelkundige onderzoek in de huisartsenpraktijk, de praktijkinrichting en de vaardigheden en de anatomie behandelen, alsmede een lijst met veel gebruikte afkortingen.

Uitgebreide literatuuropgaven zijn achterwege gelaten. Wel wordt aan het eind van ieder hoofdstuk een leesadvies gegeven, waar nog extra informatie over het betreffende onderwerp gevonden kan worden. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingMaakt de oogheelkunde toegankelijker en efficiënter toepasbaar

Bevat en overzichtelijke hoofdstukindeling op basis van klachten van de patiënt

Met veel kenmerkende casussen

Rijk aan illustraties

Gaat verder dan de basisprincipes
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.