De psychologie van arbeid en gezondheid

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 61.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031398539, geïllustreerd, 475 blz., February 2013
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 818 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Wilmar Schaufeli; Arnold Bakker

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

In onze moderne tijd is arbeid niet langer een fysieke, maar vooral een emotionele en mentale inspanning. Hierdoor is het aantal werkgerelateerde psychische klachten sterk toegenomen. Tegelijkertijd is er steeds meer aandacht voor een positieve gezondheidsbenadering: bedrijven streven naar vitale, bevlogen en duurzaam inzetbare medewerkers.

De psychologie van arbeid en gezondheid voorziet in de groeiende behoefte aan deskundigheid op het gebied van arbeid en gezondheid. De eerste, zeer succesvolle editie van dit boek verscheen in 2003 en de tweede editie verscheen in 2007. Sindsdien heeft de ontwikkeling op het gebied van de psychologie van de arbeid en gezondheid echter niet stilgestaan. Vandaar deze geheel herziene, derde editie. Met enkele nieuwe hoofdstukken over bijvoorbeeld ouder worden, baanonzekerheid en pesten op het werk.

De psychologie van arbeid en gezondheid is een compleet leerboek, waarin de belangrijkste onderwerpen op een systematische manier aan bod komen. In het eerste deel staan theorie, assessment, interventie en onderzoek centraal. In het tweede deel wordt ingegaan op specifieke hedendaagse thema's zoals emotionele arbeid, de balans tussen werk en privéleven, baanonzekerheid, burnout en bevlogenheid, werkverslaving en technologie en gezondheid. Bovendien wordt aandacht besteed aan verschillende groepen zoals vrouwen, ouderen en allochtonen.

Het boek wordt ingezet op universiteiten en hbo-opleidingen. Daarnaast kan het uitstekend worden gebruikt in postdoctorale opleidingen tot A&O deskundige, arboconsulent, bedrijfsgeneeskundige of verzekeringsarts.Het boek wordt ingezet op universiteiten en hbo-opleidingen. Daarnaast kan het uitstekend worden gebruikt in postdoctorale opleidingen tot A&O deskundige, arboconsulent, bedrijfsgeneeskundige of verzekeringsarts.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingCompleet systematisch leerboek over deskundigheid op gebied van arbeid en gezondheid

Gaat in op hedendaagse thema's zoals emotionele arbeid, de balans werk en privéleven, baanonzekerheid, burnout en bevlogenheid, werkverslaving en technologie en gezondheid
Geheel herziene, derde editie met nieuwe hoofdstukken over ouder worden, baanonzekerheid, pesten op het werk en meer
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De psychologie van arbeid en gezondheid

paperback/ gebrocheerd: € 39.99

In de 21e eeuw vergt werk niet zozeer een fysieke, maar vooral een emotionele en mentale inspanning. Hierdoor komen ...

Meer boekennieuws op Facebook.