Handboek voor de coassistent

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handboek voor de coassistent

paperback/ gebrocheerd: € 39.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031398027, geïllustreerd, 575 blz., April 2013
Formaat: 16.0 (h) x 10.5 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 412 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Leidraadreeks

redactie: W.J. Wiersinga; B. Schimmer; M. Levi

trefwoorden: coassistent coschappen

beschrijving

De coschappen zijn het belangrijkste onderdeel van de masteropleiding geneeskunde. Tijdens de coschappen dient de theoretische kennis van vier jaar studie in de praktijk te worden gebracht. Deze overgang blijkt vele vragen en uitdagingen te geven. Hoe lees je een ECG in de praktijk? Hoe onderzoek je een pasgeboren baby? Waar let je op bij een thoraxfoto? Hoe test je de oogzenuwen? Hoe start je een antistollingsbeleid? Wat vertelt die labwaarde mij? Bij al dit soort dagelijkse vragen probeert dit boek de coassistent te helpen, om zo de overgang naar de praktijk te veraangenamen, maar deze bovenal efficiënter te laten verlopen.

Het Handboek voor de coassistent geeft een goed beeld van de coschapperiode en wat de taken en verantwoordelijkheden van de coassistent zijn. De nadruk wordt gelegd op veelvoorkomende vragen en problemen die vrijwel zeker gedurende de coschappen zullen opduiken. Het handboek bevat tevens een praktisch overzicht van websites, verenigingen en organisaties die voor coassistenten relevant kunnen zijn.

De thematisch geordende hoofdstukken zijn geschreven door coassistenten, samen met enthousiaste vooraanstaande specialisten van alle acht medische faculteiten in Nederland. Zij onderkennen de noodzaak om hun aanstaande collega's de helpende hand te bieden en hen over de uiteenlopende aspecten van coschappen te informeren. Dit boek is in eerste instantie bedoeld voor coassistenten, maar wordt voorts aanbevolen aan studenten geneeskunde in de bachelorfase en beginnende assistenten.         

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingVoor en door co-assistenten en specialisten

Bevat een handig overzicht van websites van verenigingen en organisaties

Overzichtelijk verdeeld in thema's

Geeft antwoord op veelvoorkomende vragen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.