De thoraxfoto

een stapsgewijze beoordeling

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De thoraxfoto

paperback/ gebrocheerd: € 51.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031391233, geïllustreerd, 183 blz., March 2012
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 433 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: M.J. Tip; S.M. Hosson; M.E.J. Pijl

trefwoorden: beoordelen thoraxfoto's diagnostisch onderzoek stapsgewijze beoordeling thoraxfoto x-thorax

beschrijving

De thoraxfoto is het meest gebruikte beeldvormende onderzoek binnen de gezondheidszorg. Het verschaft de aanvrager een bron aan informatie over pathologie die ten grondslag kan liggen aan de symptomen waarmee een patiënt zich presenteert. Het beoordelen van een thoraxfoto is dan ook een basisvaardigheid voor iedere arts.

In dit boek staat het toepassen van een stapsgewijze beoordeling van de thoraxfoto centraal. Het aanhouden van een vaste volgorde in de beoordeling voorkomt dat bepaalde structuren worden overgeslagen en minimaliseert de kans dat relevante pathologie wordt gemist. Er worden ruim 250 thoraxfoto's gepresenteerd, ingedeeld naar anatomische structuren en deels naar patroon van de afwijking. De foto's zijn van veelvoorkomende afwijkingen, maar ook minder vaak voorkomende ziektebeelden worden in beeld gebracht en toegelicht. De lezer kan zelf oefenen in de stapsgewijze beoordeling met de casuïstiek die wordt aangeboden bij ieder hoofdstuk en met de complexere casuïstiek in het afsluitende hoofdstuk.

De thoraxfoto - een stapsgewijze beoordeling is gemaakt door twee longartsen en een radioloog. Zij brengen alle aspecten die bij de beoordeling en interpretatie van de thoraxfoto een rol spelen op heldere wijze naar voren. Hiermee bieden zij iedere (aankomend) arts een uniek hulpmiddel om de eigen vaardigheden in het herkennen en interpreteren van afwijkingen op de thoraxfoto te vergroten.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting- Eerste Nederlandse uitgave over de stapsgewijze beoordeling van thoraxfoto's
- Veel afbeeldingen en oefenmateriaal
- Direct bruikbaar in de praktijk
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.