Onderzoek en behandeling van de nek

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Onderzoek en behandeling van de nek

paperback/ gebrocheerd: € 47.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031390229, geïllustreerd, 144 blz., November 2011
Formaat: 24.2 (h) x 16.8 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 314 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Orthopedische casuïstiek

redactie: Koos van Nugteren; Dos Winkel

trefwoorden: fysiotherapie nek nekklachten orthopedische casuïstiek

beschrijving

De nek vormt de verbinding tussen hoofd en romp. Om voldoende bewegingen van het hoofd mogelijk te maken is een grote mate van beweeglijkheid nodig van de halswervelkolom. Deze grote beweeglijkheid heeft echter ook een keerzijde: de nek is kwetsbaar en letsels ten gevolge van (auto)ongevallen komen veel voor. Vaak ontstaan hierbij naast orthopedische ook neurologische problemen. Dit komt doordat in en rond de cervicale wervelkolom zich talloze neurologische structuren bevinden zoals ruggenmerg, spinale zenuwen en de plexus brachialis. 


Dit boek behandelt de meest voorkomende vormen van pathologie van de nek en de directe omgeving. Er wordt onder andere aandacht besteed aan enkele oorzaken van de torticollis (scheefhals), hernia, degeneratieve aandoeningen, radiculopathie, myelopathie, atlanto-axiale instabiliteit, facetluxatie en thoracic outletsyndroom. Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van concrete patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk. Recente wetenschappelijke inzichten komen aan bod in addenda die volgen op de patiëntencasus. 

De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto’s. De bijlagen achterin het boek tonen allerlei handige overzichten van onder andere het functieonderzoek, specifieke tests, oefenprogramma’s en illustraties van dermatomen van arm, schouder en nek.

Het boek is in het bijzonder bestemd voor fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, oefentherapeuten, huisartsen en orthopeden.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto's 

Ieder onderwerp wordt besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk 

Recente wetenschappelijke inzichten komen aan bod in addenda die volgen op de patiëntencasus
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.