Oncologie

handboek voor verpleegkundigen en andere hulpverleners

J.A. van Spil; H.A.M. van Muilekom; B.F.H. van de Walle-van de Geijn

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Oncologie

paperback/ gebrocheerd: € 99.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031388707, geïllustreerd, 618 blz., January 2013
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 1043 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: kanker kankeronderzoek kankerpatiënt oncologie oncologieverpleegkundige

beschrijving

Oncologie is het standaardwerk voor alle oncologieverpleegkundigen, en verpleegkundigen werkzaam in de oncologie. De combinatie van algemene oncologische, diagnostische, medische, psychosociale en allesomvattende zorgaspecten maakt dit boek uitermate geschikt voor de dagelijkse praktijk van verpleegkundigen en andere hulpverleners die betrokken zijn bij mensen met kanker en hun naasten.

De oncologische zorg is de laatste decennia steeds complexer geworden. Dit heeft effect op de behandelingstrajecten voor patiënten en voor de noodzaak van een goede algemene kennis en brede kijk op dit specialisme door de hulpverleners. Niet alleen op het gebied van behandeling, begeleiding en zorg, maar ook wat betreft preventie, screening, revalidatie en reïntegratie, waarbij leeftijd, cultuur en spiritualiteit niet kunnen worden vergeten.

Patiënten hebben recht op de beste, op evidence gebaseerde behandeling en zorg en indien deze niet voorhanden is, op de beste practice-based medische en verpleegkundige zorg. Dit vraagt om deskundige hulpverleners die kennis en vaardigheden bezitten om hun vak goed uit te oefenen en die verantwoordelijkheid nemen deze kennis en vaardigheden uit te breiden en up-to-date te houden.

Dit boek beoogt een brede basis te leggen voor al deze gedreven hulpverleners, waarbij de patiënt en zijn naaste(n) niet alleen centraal staan, maar ook kunnen rekenen op de best mogelijke behandeling en zorg.

Naast hoofdstukken waarmee (meer) kennis kan worden verworven ten aanzien van de algemene en specifiek medische en verpleegkundige diagnostiek, behandeling en zorg van veel voorkomende maligniteiten kent het boek ook hoofdstukken rondom thema's als organisatie van de oncologische zorg, palliatieve zorg en leeftijdsspecifieke zorg, culturele aspecten van de zorg en interactieve vaardigheden. Deze hoofdstukken zijn niet tumorgebonden en doen recht aan belangrijke aspecten in de oncologische zorgverlening.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeeft nieuwe inzichten in oncologie

Met o.a. thema's als organisatie van de oncologische zorg, palliatieve zorg en leeftijdsspecifieke zorg

Biedt goede algemene kennis en een brede kijk op dit specialisme
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.