Professionele gebitsreiniging

een handboek over instrumenten en instrumentatietechnieken

Gordon van der Avoort; Linda Endstra

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Professionele gebitsreiniging

paperback/ gebrocheerd: € 61.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031387649, geïllustreerd, 224 blz., August 2011
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 839 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

illustrator: Albertjan Duin; Ad Heyboer

redactie: Marcel van der Zwet

beschrijving

Professionele gebitsreiniging als een tandheelkundige handeling kan in verschillende vormen en variaties plaatsvinden. De werkzaamheden kunnen variëren van het betrekkelijk eenvoudig verwijderen van wat plaque en tandsteen tot zeer uitgebreide parodontale behandelingen in zowel de initiële als de nazorgfase. Om tot een goede uitvoering en een goed resultaat te komen, zijn de juiste instrumenten, een goede werkhouding en instrumentatietechnieken bepalend.

Dit handboek gaat over al deze onderwerpen en is bestemd voor studenten van de opleiding tandheelkunde en mondzorgkunde. Ook kunnen vele onderwerpen gebruikt worden voor de cursus tot (paro)preventieassistent. Het boek is tevens uitermate geschikt voor de praktiserende tandartsen, mondhygiënisten en (paro)preventieassistenten.

Naast hoofdstukken over de verschillende typen handinstrumenten, de basisprincipes van instrumentatie, het slijpen van handinstrumenten en polijsten, is er een apart deel over reiniging bij implantaten.

De uitvoering van instrumentatietechnieken is gesplitst in aparte hoofdstukken voor links- en rechtshandigen, waarin zowel de ergonomie van de operateur, de behandelpositie van de patiënt als de juiste instrumentatie zijn opgenomen

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBevat hoofdstukken over de verschillende typen handinstrumenten, de basisprincipes van instrumentatie, het slijpen van handinstrumenten en polijsten

Voor studenten van de opleiding tandheelkunde en mondzorgkunde

Met een apart deel over reiniging bij implantaten
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.