Als je steeds bang bent

angst bij kinderen: hoe zit dat?

Mere Vos

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Als je steeds bang bent

gebonden: € 27.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031385447, geïllustreerd, 68 blz., February 2011
Formaat: 22.8 (h) x 22.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 488 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: angst (bij) kinderen angststoornis(sen) fobie (bij) kinderen ontwikkelingspsychologie angst psychopathologie

beschrijving

Alle kinderen, en ook alle volwassenen, zijn wel eens bang of angstig. Dat is heel normaal en ook heel nuttig; angst waarschuwt ons voor gevaarlijke dingen. Maar soms zijn we bang voor dingen die niet echt gevaarlijk zijn. Vaak is dit niet zo erg en gaat het vanzelf over. Maar soms gaat de angst niet zomaar over en ga je je door je angst anders gedragen dan je eerst deed. We noemen dit dan: een angststoornis. Dit boek gaat over kinderen die een angststoornis hebben. Misschien ken jij wel een kind in je omgeving dat een angststoornis heeft, of heb je zelf een angststoornis. Dit boekje helpt je beter te begrijpen wat een angststoornis precies is en heel belangrijk: wat je er aan kunt doen. Daarnaast volgen we Tom. Tom heeft een angststoornis. Door zijn verhaal te lezen en de tekeningen te bekijken krijg je een idee van hoe een angststoornis kan ontstaan en kan verlopen. Als je steeds bang bent is speciaal geschreven voor kinderen tot twaalf jaar die zelf last hebben van een angststoornis, waarbij vermoedens zijn van een angststoornis of die een leeftijdgenoot kennen in hun omgeving met een angststoornis. Het boekje kan door ouders, scholen en professionals worden gebruikt ter ondersteuning bij de uitleg van het onderwerp angststoornis aan kinderen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDe algemene informatie in het boekje is toegankelijk, duidelijk verwoord en wordt ondersteund door illustraties.
Het is bedoeld voor kinderen om zelf te lezen of te lezen onder begeleiding van een volwassene (ouders of een professional).
Op deze wijze kan het gebruikt worden in therapieën, begeleidingen, gewoon thuis uit nieuwsgierigheid of informatief op school.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.