Het bespreken van medische kansen en risico's

dilemma's in de spreekkamer

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Het bespreken van medische kansen en risico's

paperback/ gebrocheerd: € 56.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031382637, geïllustreerd, 124 blz., November 2011
Formaat: 24.2 (h) x 16.8 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 223 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: D.T. Ubbink; D.A. Legemate; Anne-Bregtje Schelfhout

trefwoorden: communicatie kansen medisch risico's

beschrijving

Patiënten hebben steeds meer behoefte aan goede en afgewogen informatie over hun medische situatie. Ook willen ze betrokken worden bij de medische besluitvorming. Daarom is het voor een zorgverlener belangrijk om goed te communiceren met een patiënt. Maar hoe breng je de kansen en risico's van een medische interventie over op een patiënt? En welke dilemma's spelen een rol bij de besluitvorming rond een behandeling?

Het bespreken van medische kansen en risico's geeft bruikbare tips om de communicatie met de patiënt gemakkelijker te maken. Het boek is opgebouwd uit casussen die zich in de dagelijkse praktijk hebben afgespeeld. Diverse medisch specialisten - van huisarts tot oncoloog, van kinderarts tot klinisch psycholoog - bespreken de dilemma's die zij hebben ervaren bij het overbrengen van kansen en risico's aan de patiënt. Zij geven hierbij adviezen die direct kunnen worden toegepast in de praktijk.

Het bespreken van medische kansen en risico's is een praktisch hulpmiddel voor iedereen die als zorgverlener gesprekken voert met patiënten.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingpraktisch
mooi
goed
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.