Samenwerkingsperikelen in de huisartspraktijk

Anette Berendsen; Jan Schuling

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Samenwerkingsperikelen in de huisartspraktijk

paperback/ gebrocheerd: € 27.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031382446, 70 blz., June 2011
Formaat: 24.2 (h) x 16.8 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 145 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Als huisarts werkt u samen met collega's, geeft u leiding aan praktijkmedewerkers en hebt u te maken met andere specialisten. In veel gevallen zullen deze complexe processen goed verlopen, maar het samenwerkingsterrein telt vele valkuilen. Misverstanden, communicatieproblemen en onenigheden kunnen de kwaliteit van zorg bedreigen en het werkplezier grondig bederven.

Samenwerkingsperikelen in de huisartspraktijk is geschreven om problemen in de samenwerking te voorkomen of op te lossen. Met humor analyseren de auteurs veelvoorkomende problematische situaties edie zich voordoen bij de samenwerking. Ze bespreken in korte casus problemen in de samenwerking tussen huisartsen, bij het leidinggeven aan en het samenwerken met het eigen personeel en bij de samenwerking met andere specialisten.
Na elke casus bespreken ze bijpassende theorie, mogelijke oplossingen en overeenkomstige situaties waarin het specifieke probleem in de samenwerking zich kan voordoen. De auteurs vertellen niet hoe het moet, maar reiken hulpmiddelen aan waarmee u zelf aan de slag kunt gaan.

Samenwerkingsperikelen in de huisartspraktijk is vooral bedoeld voor huisartsen en aios huisartsgeneeskunde. Andere artsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners kunnen er zeker ook hun voordeel mee doen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingnuttig
handig
interessant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.