Chirurgie

IJ.D. Jüngen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Chirurgie

paperback/ gebrocheerd: € 66.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031379514, geïllustreerd, August 2015
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 575 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Basiswerk V&V

trefwoorden: anesthesie atls fractuurleer oorzaken en behandeling van shock orthopedische chirurgie peri- en postoperatieve zorg thoraxchirurgie urologie ...

beschrijving

Om klinisch te kunnen redeneren bij patiënten met een chirurgische aandoening moet de verpleegkundige kennis en inzicht hebben in de verschijnselen, complicaties en behandeling van de meest voorkomende chirurgische aandoeningen. Dit boek bereidt de student hierop voor, door stapsgewijs en systematisch de ziektebeelden te bespreken.

 

De verschijnselen en complicaties na chirurgie worden verklaard vanuit de fysiologie, zodat de verpleegkundige nog beter kan observeren en daardoor beter kan signaleren, interpreteren en beredeneren welke verpleegkundige interventies noodzakelijk zijn.

 

Het boek Chirurgie is ook online te raadplegen. Op de website is gehele inhoud van het boek te vinden, aangevuld met oefenvragen en casuïstiek per hoofdstuk. Het klinisch redeneren kan zo middels casuïstiek geoefend worden.

 

Chirurgie is geschreven als basisboek voor hbo-studenten, maar is als naslagwerk ook zeer handig voor verpleegkundigen die in hun dagelijks werk te maken hebben met chirurgische patiënten.

 

Chirurgie vormt een onderdeel van de reeks basiswerken voor hbo-verpleegkundigen. Het boek sluit aan bij de basiswerken medische fysiologie en anatomie, pathologie en interne geneeskunde. In deze boeken wordt een gedegen basis gelegd voor een goed begrip en kennis van fysiologie/anatomie, interne geneeskunde en chirurgie om op verantwoorde wijze verpleegkundige zorg te verlenen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeeft inzicht in de meest voorkomende chrirurgische aandoeningen

Legt stap voor stap de ziektebeelden uit

Met veel praktische tips

Met online toegang tot extra vragen en casussen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.