Werkboek klinische schematherapie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Werkboek klinische schematherapie

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031372089, 115 blz., August 2009
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 327 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Anoek Weertman; Eelco Muste

beschrijving

Het Werkboek klinische schematherapie is geschreven voor patiënten die opgenomen zijn of in een deeltijdbehandeling behandeld worden. Patiënten die individueel of in een groep behandeld worden, kunnen dit boek ook goed gebruiken. Met dit boek kunnen patiënten, in overleg met hun behandelaar of behandelteam, zelf werken aan lang bestaande destructieve patronen.

Het doorwerken van het werkboek geeft de lezer houvast om zelf te werken aan langer bestaande problemen en datgene wat in de therapie is geleerd, voort te zetten en te bestendigen.

Het werkboek bestaat uit drie delen. Het eerste deel geeft de lezer een heldere uitleg over de theoretische achtergrond van schematherapie.
Het tweede deel behandelt alle schema's stap voor stap: wat zijn de specifieke eigenschappen van ieder schema, hoe zijn de verschillende schema's ontstaan, wat zijn de specifieke valkuilen in contact met anderen en welke stappen kan iemand zetten om tot verandering te komen.
Het derde deel bestaat uit verschillende therapieformulieren. Deze formulieren zijn behulpzaam bij het voorbereiden van de verschillende therapieonderdelen. Daarnaast zijn er specifieke formulieren met oefeningen die helpen om oude patronen te doorbreken en gezonde alternatieven te ontwikkelen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeeft houvast om zelf te werken aan bestaande problemen

Behandelt de schema's stap voor stap

Essentiële ondersteuning tijdens de behandeling

Bevat veel oefeningen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.