Zorg voor de kwetsbare oudere

Rolinka Schim van der Loeff-van Veen; R.J. Schim van der Loeff-van Veen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zorg voor de kwetsbare oudere

gebonden: € 37.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031369416, geïllustreerd, 196 blz., July 2010
Formaat: 24.6 (h) x 17.4 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 491 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: J.H.J de Jong; IJ.D. Jüngen; J.A.M. Kerstens; S. van der Meijden-Meijer; E.M. Sesink

beschrijving

Geriatrische problemen kenmerken zich door een toegenomen kwetsbaarheid bij oudere patiënten. Een klein probleem kan aanleiding geven voor ontregeling van de totale gezondheid. Vroegtijdige herkenning is van groot belang.Geriatrische problematiek zal de komende jaren in alle velden waar verzorgenden werkzaam zijn, explosief toe gaan nemen. Doordat de verzorgende dicht bij de patiënt staat, kan zij een belangrijke rol spelen bij de herkenning en verzorging van geriatrische patiënten.

Geriatrische problematiek kenmerkt zich door een veelvoud aan beïnvloedende factoren. Lichamelijke, psychische en sociale oorzaken zijn vaak verweven, waardoor het meestal niet op voorhand duidelijk is wat de probleemaanleiding vormt. Kennis, vaardigheden en het vermogen samen te kunnen werken met de arts, verpleegkundige en andere disciplines, zijn essentiële vaardigheden om de zorg voor geriatrische patiënten waar te kunnen maken.

Dit boek geeft inzicht in het geriatrisch spectrum aan zorgproblemen. Elk hoofdstuk biedt per zorgprobleem een praktische handleiding voor benadering en verzorging. Schematisch loodst de tekst de verzorgende (i.o) via een beeldende casus, langs de probleeminventarisatie, interventies, het waarom van de interventies naar de conclusie. Door verwijzingen blijkt dat de zorgproblemen niet op zichzelf staan, maar in onderlinge samenhang voorkomen.De stof wordt op een aantrekkelijke manier gepresenteerd, zodat de student de situaties uit de praktijk kan herkennen en direct een koppeling kan maken naar de theorie.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.