De valstrik van het geluk

hoe kun je stoppen met worstelen en beginnen met leven

Robert Harris

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De valstrik van het geluk

paperback/ gebrocheerd: € 44.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031360857, 244 blz., March 2009
Formaat: 24.2 (h) x 16.8 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 471 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

vertaald door: L. Berkhuizen

beschrijving

We verlangen en streven allemaal naar gelukkig zijn. Maar zou het kunnen zijn dat bijna alles wat je dacht over het vinden van geluk niet klopt? En je zelfs op het verkeerde been wordt gezet? We worden in ons leven bepaald door de vele onbruikbare en onjuiste overtuigingen die we er op na houden over geluk. Ideeën die in brede kring worden geaccepteerd omdat 'iedereen weet dat ze waar zijn.' Deze overtuigingen lijken heel aannemelijk. Maar niets is minder waar!

De valstrik van het geluk is een zelfhulpboek die de vaardigheden en de kennis aanreiken om de 'val van het geluk' te leren herkennen. En, belangrijker nog, hoe eruit te ontsnappen. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoeken en de psychotherapeutische methode ACT (acceptatie en commitment therapie).

De ACT-methode helpt een rijk en zinvol leven te leiden waarin men leert effectief om te gaan met tegenslagen die onvermijdelijk op je pad komen. ACT doet dit aan de hand van zes krachtige principes die iedereen in staat stelt een vaardigheid te ontwikkelen die het leven zal verrijken.

Harris is arts en psychotherapeut en gespecialiseerd in het omgaan met stress. Hij beschrijft hoe eenvoudige oefeningen kunnen helpen bij het veranderen van het denken, voelen, doen en laten, waardoor men gemakkelijker leert om te gaan met tegenslagen. Verder geeft hij verschillende bedrijfstrainingen over psychologische flexibiliteit. Deze programma's zijn zeer effectief in het verminderen van stress op de werkplek, het verhogen van de vitaliteit, het verbeteren van prestaties en het versterken van leiderschap.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingLeert je om te gaan met tegenslagen

Gebaseerd op ACT: Acceptence en commitment therapie

Geeft je een realistische kijk op het streven naar geluk
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.